01P-classificatie

werkschoenen

O1P werkschoenen (O1P-classificatie)

O1P werkschoenen voldoen aan de NEN-EN-ISO-20347 norm voor werkschoenen en lijken qua eigenschappen veel op O1 werkschoenen. O1P werkschoenen hebben een penetratie-bestendige tussenzool om u te beschermen tegen doorboring door scherpe voorwerpen zoals spijkers of messen. Met dit type werkschoenen kunnen tevens vonken als gevolg van elektrostatische ladingen voorkomen worden.

Eigenschappen O1P:

1. Antistatisch

2. Energieabsorberende hak

3. Gesloten hiel

4. Geschikt voor het werken in droge omstandigheden

5. Oliebestendig

6. Penetratiebestendige tussenzool

S-classificaties, O-classificaties en ESD voor werkschoenen en werklaarzen

Wanneer u veilige werkschoenen zoekt voor de omstandigheden waarin u werkt, is het belangrijk te weten welke veiligheidseisen in acht genomen dienen te worden. Voor veiligheidsschoenen wordt gebruik gemaakt van 5 zogenaamde S-classificaties om aan te geven welke eigenschappen de werkschoen bezit. De S staat voor 'Safety'. Elke klasse bezit specifieke eigenschappen voor specifieke omstandigheden. Voor werkschoenen waarbij geen eisen worden gesteld aan de teenbescherming (zonder beschermneus) wordt gebruik gemaakt van de O-classificatie. De O staat voor 'Occupational', wat inhoudt dat het om werkschoenen gaat met bepaalde eigenschappen die aangegeven worden door het nummer dat na de O wordt vermeld. Daarnaast wordt tevens gesproken van zogenaamde ESD werkschoenen, waar werkschoenen mee worden bedoeld die elektrostatisch ontladen.

 
 
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Comfort Best biedt toegevoegde waarde door een breed, kwalitatief hoogwaardig productaanbod, service en support op maat, een goede prijs-/kwaliteitsverhouding én de klantgerichte instelling. We reageren proactief op uw jaarplanning, gaan creatief om met uw budget en komen stipt de afgesproken leverdatum na.

Neem contact op
+31 (0) 499 37 12 49
info@comfortbest.nl