EN ISO 13688

Algemene eisen beschermende werkkleding

EN ISO 13688 (voorheen EN 340):
Algemene eisen beschermende werkkleding

De EN ISO 13688 (voorheen EN 340 norm) beschrijft de algemene eisen, waaraan alle beschermende kleding moet voldoen. De norm omvat alle algemene vereisten voor alle beschermende werkkleding die binnen de CE-markering in Europa vereist zijn.

Over normering EN ISO 13688 (EN 340)

Alle beschermende werkkleding die onder de EN ISO 13688 (EN 340) vallen, moeten voldoen aan de volgende eisen:

1. Pasvorm: de kleding, mits op de juiste manier gedragen, bedekt en beschermt het lichaam correct

2. Ontwerp: het ontwerp is gericht op functionaliteit en gebruikscomfort

3. Materiaal: de gebruikte stoffen zijn kleurecht, vormvast, sterk, duurzaam en wasecht; de stof is bestand tegen normale werkomstandigheden

4. Markering: in de kleding wordt met maatlabels en etiketten de maatvoering, samenstelling van de stof, wasvoorschriften, de van toepassing zijnde normering en overige voor de gebruiker relavante informatie aangegeven

5. Maatvoering: de maatvoering is gebaseerd op lichaamsmaten, gemeten volgens de Europese maatvoering

CE-markering

De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving.

Heeft u nog vragen?

Onze experts zijn prima op de hoogte van de EN-normeringen die gelden voor veiligheidskleding. Graag gaan we met u in gesprek om maatwerk te leveren. Maatwerk in advisering en maatwerk in de veiligheidskleding die uw medewerkers beschermt. 

 
 
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Comfort Best biedt toegevoegde waarde door een breed, kwalitatief hoogwaardig productaanbod, service en support op maat, een goede prijs-/kwaliteitsverhouding én de klantgerichte instelling. We reageren proactief op uw jaarplanning, gaan creatief om met uw budget en komen stipt de afgesproken leverdatum na.

Neem contact op
+31 (0) 499 37 12 49
info@comfortbest.nl