Norm EN 511

Bescherming tegen koude

Norm EN 511
Bescherming tegen koude

Deze norm geldt voor handschoenen die de handen beschermen tegen geleidings- en contactkou tot -50°C. De bescherming tegen kou wordt aangeduid met een pictogram, gevolgd door een reeks van drie prestatieniveaus, die verwijzen naar specifieke beschermende eigenschappen, namelijk (A) bescherming tegen convectiekoude, (B) bescherming tegen contactkoude en (C) waterdoorlaatbaarheid.

Koudebestendige werkhandschoenen moeten dus zowel tegen doordringende kou (convectiekoeling) als tegen contactkou (direct contact met koude voorwerpen) beschermen. In beide gevallen is 4 het hoogste prestatieniveau. Voor de waterdichtheid van de werkhandschoen bestaan twee waarden: 0 en 1. Wanneer na 30 minuten geen water is binnengedrongen, wordt de handschoen met de waarde 1 gekenmerkt.

- 1e cijfer (komt op A, zie de afbeelding): Convectieve kou (0-4)

- 2e cijfer (komt op B, zie de afbeelding): Contactkoude (0-4)

- 3e cijfer (komt op C, zie de afbeelding): Waterafstotendheid (0-1)

Werkhandschoenen normering

Handbescherming, waaronder werkhandschoenen is een zeer belangrijke vorm van persoonlijke bescherming tijdens het werken. Met de juiste handbescherming voorkom je een aangetaste huid en beschadigde vingers. 

 
 
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Comfort Best biedt toegevoegde waarde door een breed, kwalitatief hoogwaardig productaanbod, service en support op maat, een goede prijs-/kwaliteitsverhouding én de klantgerichte instelling. We reageren proactief op uw jaarplanning, gaan creatief om met uw budget en komen stipt de afgesproken leverdatum na.

Neem contact op
+31 (0) 499 37 12 49
info@comfortbest.nl